گوناگون

شناسایی کاربر دروغین یا تشخیص اکانت فیک

همه‌ی ما بارها با کاربران دروغین یا اکانت فیک (Fake Users) در اینترنت روبه‌رو شده‌ایم این کاربران بازیگوش تلاش می‌کنند از نام و فرتور (عکس) دیگران بهره‌کشی (سواستفاده) کنند. دختری به شما پیام می‌دهد و فرتورهایی از خودش را برایتان می‌فرستد از کجا باید دانست که او همان کسی است که می‌گوید؟ میلیون‌ها فرتور در اینترنت به چشم می‌خورند شاید کسی که با ما گفت‌و‌گو می‌کند فرتورهای کسی دیگر را برای ما فرستاده است پس چگونه می‌توانیم باور کنیم که او همان کسی است که می‌گوید؟

شناسایی کاربر دروغین، تشخیص کاربر جعلی یا تشخیص اکانت فیک

ساده‌ترین راه کمک گرفتن از گوگل است.

برای این‌که بدانیم از نام دیگران دزدکی بهره‌نگرفته است می‌توانیم نام و نام خانوادگی را در گوگل جست‌و‌جو کنیم. این‌گونه با یافته‌های گوناگونی در گوگل روبه‌رو می‌شویم که شاید برخی از آن‌ها تارنمای او، شناسه‌ی فیس‌بوک، توییتر و … باشد. با بررسی ریزبینانه‌ی این یافته‌ها می‌توان تا اندازه‌ای به درستی نام پی برد. اگر دو یا چند شناسه‌ی توییتر، فیس‌بوک و … در یافته‌هایتان دیدید باید هر کدام را به درستی بررسی کنید تا بدانید کدام یک راستین و کدام یک دروغین هستند.

گوگل می‌تواند به ما در شناسایی چهره و فرتور هم کمک کند.

برای نمونه: دختری به نام Amanda Parker با من در فیس‌بوک به گفت‌وگو می‌پردازد که تنها یک فرتور از خود در فیس‌بوک دارد. من با کمک گوگل تلاش خواهم کرد شناسایی کنم که او این فرتور را دزدیده یا نه.

برای این‌کار به نشانی فرتور گوگل بروید. و روی نشان دوربین کلیک کنید این نشان، کنار کادر جست‌و‌جو جای گرفته است.

جست‌و‌جو با فرتور در گوگل

سپس فرتور را از رایانه یا گوشی همراه خود در گوگل بارگذاری کنید. می‌توانید به جای این‌کار، پیوند (لینک) فرتور را از اینترنت در کادر کپی کنید. به یاد داشته باشید که اگر از گزینه‌ی جای‌گذاری نشانی بهره می‌گیرد باید نشانی را به درستی بنویسید نشانی باید با فرمت‌های فرتور، مانند jpg، png و … همراه باشد. پس از انجام این‌کار روی دکمه‌ی جست‌و‌جو کلیک کنید تا گوگل فرتورها را بیابد. گوگل در این فرآیند تلاش می‌کند همسان‌ترین فرتور را با فرتور شما بیابد. با این‌کار می‌توانید به شناسایی چهره بپردازید.

گذاشتن نشانی فرتور برای جست‌و‌جوی فرتور

جست‌و‌جوی فرتور با بارگذاری فرتور

با بررسی که در یافته‌های گوگل انجام دادم آگاه شدم که آماندا یک کاربر دروغین یا فیک است و این فرتور کسی به نام Helena Abraga است که شناسه‌ای در اینستاگرام با نشانی @helenaabraga دارد.

یافته‌های جست‌و‌جوی فرتور

چند چیز را به یاد بسپارید. این ابزار برای این کار ساخته نشده است این ابزاری برای یافتن فرتورهاست که به شما کمک می‌کند هر فرتوری را همسان با فرتورتان بیابید. اگر از این ابزار برای بررسی دروغین یا راستین بودن یک کاربر بهره‌برداری می‌کنید به یاد داشته باشید که تنها با خواندن نام یافته‌ها نباید داوری کرد شما باید هر کدام از نشانی‌ها را باز و بررسی کنید سپس درباره‌ی دروغین یا راستین بودن کاربر داوری کنید. همیشه از کاربری که به شما فرتورش را می‌دهد چندین فرتور بخواهید. می‌توانید به او بگویید که در دستانش برگه‌ای بگیرد و روی آن چیزی بنویسد و سپس از خود فرتوری با این برگه در دستانش بگیرد.

author-avatar

درباره سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده هستم یک روان‌شناس و روانکاو

1 دیدگاه در “شناسایی کاربر دروغین یا تشخیص اکانت فیک

  1. خیلی کلی بود واسه فالورهای زیاد نمیشه دونه دونه چک کرد لطفا راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *